Debuut JanseDeCoomp smaakt naar meer

HAMONT – Boy Jansen en Addie Compen, alias JanseDeCoomp, kunnen terugkijken op een geslaagd debuut. Na vier uitverkochte voorstellingen in de periode tussen Kerst en oud en nieuw brengt het tweetal vandaag (vrijdag 3 januari, red.) voorlopig voor het laatst de show ‘Ruik er eens aan’ op de planken.

Door Roy de Leijer

Het viel voor Addie Compen en Boy Jansen niet mee om hun agenda’s af te stemmen voor de reeks voorstellingen in Cinema Walburg in Hamont. Beiden zijn in de avonduren vaak op pad voor hun eigen optredens: Jansen en als tonprater en Compen als de helft van de Lawineboys.

Hoewel er ook ruimte was voor zang en kletspraat, begaven de Budelnaren zich met de revue-achtige voorstelling ‘Ruik er eens aan’ veelal buiten hun corebusiness. Bezoekers merkten daar echter weinig van. Zij kregen een vermakelijk show vol humor voorgeschoteld.

Na een grootse entree, compleet met danseressen, werd een show op de planken gebracht waarbij de lach nooit ver weg was. Voor de ruim twee uur durende voorstelling, met veel verschillende sketches, dook het tweetal met grote regelmaat in de verkleedkoffer. Veel typetjes, waaronder enkele oude bekenden, passeerden de revue. Ook non-verbaal vulden Jansen en Compen elkaar uitstekend aan. Doordat de sketches werden afgewisseld met dansoptredens bleef de vaart er steeds goed inzitten. De open relatie-challenge, die door de hele voorstelling verwezen was, was een van de vele geslaagden vondsten van Compen en Jansen, die er niet voor terugdeinsden om vipgasten op de korrel te nemen. 

Na vier uitverkochte zalen stond het duo vrijdag voor de vijfde keer op de planken met de show ‘Ruik er eens aan’. Ook deze voorstelling is uitverkocht. Niet alleen bij het publiek, maar ook bij Jansen en Compen smaakt het debuut naar meer. ‘Volgend jaar komen we dan ook zeker terug met iets nieuws’, belooft Compen.