Boer Ben de Boer van Buul

BUDEL – Zaterdag 25 januari 2020 zal in het teken staan van de Boerenbrulluft in Buul. Maar van wie is die Boer Ben der eentje en wie heeft hij bij zich als familie? Boer Ben is Ben Lammers, 22 jaar jong en hij woont al zijn hele leven in de Buulderbosch. Het is een zoon van Loonwerker Lammers. Hij is niet de enige thuis want vader en moeder Lammers hebben ook nog drie dochters en Boer Ben dus drie zussen. Naast het loonwerk hebben ze er ook nog een hoop werk met de dieren; een hond, wat hertjes, een paar walibi’s en zo’n 20 katten. Bij van Deurzen Heftrucks in Budel zit hij op de vrachtwagen, maar is natuurlijk ook vaak thuis bij het werk op de grote landbouwwerktuigen betrokken. In zijn vrije tijd heeft hij een ander stuur in handen als hij gaat crossen met de motor. Met zijn maten van C.V. De Klunze, probeert Ben al jaren een prijs te winnen in de Buulse optocht met het bouwen van een sgonne wagen. Prijs of niet, dat maakt zijn clubke niet zo veel uit want als het over zoepen gaat dan kunnen ze er wat van en zouden daar glansrijk de eerste prijs kunnen winnen. Bij de organisatie van ’t Cranendonck’s verbroederingsbal, ’t gezelligste carnavalsfeest van Brabant, is Boer Ben ook nauw betrokken. Carnaval is hem met de paplepel ingegoten. Als jong menneke heeft hij ook vaak met de kinderoptocht meegedaan en nu mag hij Boer van Buul zijn. Als pap en mam heeft hij ook twee echte carnavalisten gevraagd. Vader van de boer, Hein van Mierlo is een echte Plekker en moeder Evi Gudders is een fanatiek Jeugdbukske. De getuigen van Boer Ben komen natuurlijk uit C.V. de Klunze. Zijn kameraden Tim van Eerd en Koen Swinkels zullen deze rollen vervullen. Meer weten over Boer Ben en zijn clubke, kijk dan ook eens op de Facebookpagina Boerenbrulluft Buulder Buk.

Foto Jos Meusen