Rally Wintert was groot succes! 

PELT – In mei 2019 kwamen de zaakvoerders van de Scoutsrally, Giel en Leen, en mede-initiatiefnemer  Johan Van Langendonck op het idee om enkele bands te programmeren op het podium van de Scoutsrally, Dit ging door in het begin van de zomervakantie, en zo was Rally Zomert geboren. Het startschot werd gegeven door Guy Swinnen en de band Starflavour eindigde op zondagavond. Het was een super succes. Na evaluatie hadden ze het idee om dit ’s winters ook te doen. Er werd een verwarmde tent opgezet die prachtig ingericht werd met tal van kerstdecoraties. Maar liefst drie weken lang werd er een goed gevuld en gevarieerd programma aangeboden en dat bleek een schot in de roos. Voor de opbouw konden ze rekenen op heel wat helpende handen, ‘samen sterk’ was het motto. Op 13 december opende de kersttent zijn deuren en vanaf die dag zijn er duizenden mensen gepasseerd waarvan velen meermaals. Er werden optredens gegevens, er was een kienmiddag, een kindermiddag, een après-ski party, een foute party… Op de laatste dag van Rally Wintert, op zondag 5 januari werd de opbrengst van de kienmiddag overhandigd aan Palliovik, een steunfonds dat palliatieve zorg biedt voor kinderen. Hilde zorgde ervoor dat alles goed verliep en zij mocht de cheque van €1.100 overhandigen aan het bestuur van Palliovik. Rally Wintert kon doorgaan dankzij de steun en medewerking van de gemeente Pelt, de politie- en brandweerdiensten.