SKODA-WILS Nieuwjaarstocht

VALKENSWAARD – Op zondag 12 januari staat de SKODA-WILS Nieuwjaarstocht op het programma. De organisatie is in handen van TWC Valkenswaard. De Skoda Wils Nieuwjaarstocht is een ATB/veldtoertocht voor jong en oud en zowel voor de beginnende als de gevorderde mountainbiker. Deelnemers kunnen kiezen uit 2 afstanden; 30 km, speciaal voor kinderen en hun begeleiders en/of de beginnende fietser, en de nieuwe afstand 50 km.

De toertocht voert je door de afwisselende, maar vooral bosrijke omgeving tussen Dommelen, Bergeijk en de Belgische grens. De langste route voert de deelnemers tot in het prachtige natuurgebied De Maaij, tegen de Belgische grens. Bij de controlepost is er gratis soep, thee, sportdrank en peperkoek. Het einde van de route voert over het bekende Euro Circuit. Op dit motorcross circuit is een uitdagend parcours uitgezet met pittige beklimmingen en steile afdalingen. Een must voor de klimmers en voor eenieder die wel van een uitdaging houdt. Voor wie dit een beetje teveel is, kan eenvoudig dit gedeelte overslaan.

De start/Finish is bij Café Zaal Biljart Du Commerce, Frans van Beststraat 7a in Valkenswaard.  Bij de Finish krijgen de deelnemers een gratis pastagerecht, af te halen bij 

Café Zaal Biljart Du Commerce en kan er binnen  nog even gezellig nagepraat worden.
Starttijd 8.30 tot 10.30 uur.
Inschrijfgeld: voor jeugd tot 16 jaar: gratis
voor 16 jaar en ouder: €5,00
voor NTFU/VWB leden: 4,00
Scan&Go aanwezig (geen voorinschrijving).

Er wordt gereden onder auspiciën van de NTFU. Op gevaarlijke plaatsen, bv. bij oversteken van drukke wegen, zullen leden van TWC Valkenswaard aanwezig zijn om de deelnemers te assisteren. De ambulancediensten zijn op de hoogte gebracht omtrent deze rit en er is EHBO aanwezig. De organisatie zorgt naast een perfect uitgepijlde route voor een bewaakte fietsenstalling, afspuitplaats en een gezellige bevoorradingspost. Deelnemers dienen zich aan de verkeersregels te houden. Dragen van een valhelm is verplicht. Deelname op eigen risico. De organisatie vrijwaart zich van elke aansprakelijkheid.

Voor meer informatie kun je terecht bij: Rob Leenders 0031 6-38259040 en https://twc-valkenswaard.nl/skoda-wils-atb-nieuwjaarstocht.