De Bibliotheek viert de Nationale Voorleesdagen

CRANENDONCK – Tijdens de Nationale Voorleesdagen, van woensdag 22 januari tot en met zaterdag 1 februari, zet de Bibliotheek voorlezen aan dreumesen, peuters en kleuters in de schijnwerpers. Het doel van deze campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Ook Bibliotheek Budel en Bibliotheek Maarheeze organiseren leuke voorleesactiviteiten voor peuters en kleuters! Op woensdagmiddag 22 januari wordt er voorgelezen in Bibliotheek Budel uit de Prentenboeken top 10. Ga je mee in het verhaal van Moppereend? Of misschien komt de hapgrage krokodil wel opzoek. Met een beetje geluk spot je ook nog de grote vijf! Hetzelfde doen we ook op vrijdagmiddag 24 januari in Bibliotheek Maarheeze. Beide voorleesactiviteiten zijn gratis te bezoeken, kijk voor meer informatie op www.bibliotheekdekempen.nl 


Voorlezen heeft een positief effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip en lijkt kinderen te helpen om cognitieve vaardigheden te ontwikkelen. Bovendien is het voorleestijd de tijd waarin je samen kunt kijken, luisteren, praten en lachen. Of je nu voor het slapen gaat een mooi verhaal voorleest in bed of overdag samen een prentenboek bekijkt, er worden herinneringen voor het leven gemaakt. Een cadeautje bij een gratis jeugdlidmaatschap
Tijdens de Nationale Voorleesdagen krijgen peuters en kleuters die zich inschrijven voor het gratis jeugdlidmaatschap, een leuk welkomstcadeautje (zolang de voorraad strekt). Inschrijven kan bij elke vestiging.