Delphine Lecompte & Mauro Pawlowski in De Walburg

HAMONT-ACHEL – Op donderdag 30 januari is het podium van Cinema Walburg gereserveerd voor dichteres Delphine Lecompte en muzikant Mauro Pawlowski. De aanvang is om 20.30 uur en er zijn nog kaartjes beschikbaar voor deze theatervoorstelling. 

De onvoorspelbare Delphine Lecompte en de ontregelende Mauro Pawlowski, kan het nog gekker? De woorden van Delphine stuwen je op de smerige riffs van Mauro naar een blasfemisch poëtisch hoogtepunt. Een dichterlijk universum en een muzikale draad vinden elkaar, botsen, raken compromisloos in de war. Bereid u voor. Gulzige kinderlijk grillige tomeloze artiesten maken amok in Vlaanderen, wees daar of wees een dodo! Chaos en morsigheid verzekerd. 

Delphine Lecompte publiceert bij de Bezige Bij op 21 november een Best Of. Ze bracht intussen een tiental met lof overladen bundels uit en verzamelde ook enkele prijzen. “Delphine verdient meer dan de status van gevierde dichteres” –  (Cutting Edge). Wim Helsen : “De gedichten van Delphine Lecompte begrijpen mij en daarom lees ik ze gretig. Ik bedoel gulzig”. 

Net zoals Delphine zich in haar gedichten bevrijdt van haar opvoeding en haar eerder onorthodoxe adolescentie, is zij ook op het podium een verademing. Ze deelt brutale shots uit en zorgt ervoor dat een literaire avond meer neigt naar een rockconcert. Daarvoor is Mauro natuurlijk de ideale bondgenoot. Bovendien hebben ze een gezamenlijke grote passie voor stevige muziek. Het zal kletteren. Delphine & Mauro, op donderdag 30 januari in Cinema Walburg. Info en reservaties via www.hamont-achel.be/aha of via tel. 0032 11510502.