Coverband Up To Eleven doorbreekt stilte met nieuwe optredens

BUDEL – Het was een tijdje stil rond de Budelse coverband Up To Eleven. Vrijdag presenteert de formatie zich met een nieuwe bezetting én sound in De Brasser in Budel.

Up To Eleven gooide een paar jaar geleden hoge ogen bij de ‘The Clash of the Cover Bands’. Daarna was het een hele tijd rustig rond de coverband. “We zijn twee jaar van de radar verdwenen. Zaterdag laten we opnieuw van ons horen met een nieuwe zanger, zangeres en gitarist. De bandleden komen uit heel Brabant”, zegt medeoprichter Marc Vos uit Budel. De formatie bestaat nu uit: Marc Vos (drums), Patrick Bijsterveld (gitaar), Paul Naus (zang), Yvette van Gerwen (zang), Lin aan den Toorn (percussie), Gerard Brouwer (bas) en Raymond Knaapen (toetsen). Het optreden in De Brasser is een try-out voor de zevenkoppige formatie. Vos: “Door de nieuwe bezetting heeft Up To Eleven een andere sound gekregen. Wij spelen zaterdag een gemêleerde set, waarbij we willen testen wat aanslaat bij het publiek. Met onder meer rock, pop en funk gaan we alle kanten op. Op de setlist staan bijvoorbeeld nummers van zowel Hot Chocolate als Rondé.”

Het optreden is ook een opwarmertje voor de Budelse Dorpsfeesten op 26, 27 en 28 juni, met op zaterdag een nieuwe editie van AmeeZing Budel. Over de Markt klinken dan allerlei muziekstijlen, van popnummers, schlagers en reggae tot disco, carnavalskrakers en Nederlandstalige meezingers. Voor de vierde editie van AmeeZing Budel keert stichting Amazing Cranendonck Events terug naar de opzet van het eerste jaar, met Cranendonckse artiesten en als afsluiter een coverband. Vos: “We zoeken zaterdag ook naar nieuwe input voor AmeeZing Budel. Mensen kunnen dan bijvoorbeeld verzoeknummers aanvragen.” De concertavond in De Brasser (Markt 5 in Budel) begint zaterdag om 20.00 uur. Om 21.00 uur is er eerst een optreden van Whalebone. Daarna is het de beurt aan Up To Eleven.