Groot onderhoud voor Grootschoterweg

BUDEL-SCHOOT – De Grootschoterweg in Budel-Schoot krijgt dit voorjaar een grote onderhoudsbeurt. Het weggedeelte vanaf de komgrens (vanuit Budel) tot de kerk wordt onder handen genomen. De werkzaamheden gaan in maart van start. 

Door Roy de Leijer

Onder meer de rijbaan gaat op de schop. Zo wordt het asfalt vervangen. Verder worden de aangrenzende parkeerplaatsen en trottoirs vernieuwd. Bij de komgrens worden vier bloembakken geplaatst om het verkeer af te remmen. De overige, hoge plantenbakken, die staan op het tracé tussen het kerkplein tot net voorbij het spoor, zijn onlangs vervangen door lagere exemplaren. Deze bakken moeten het autoverkeer beter zicht geven op fietsers en voetgangers die de weg willen oversteken. De bloembak nabij het Stationsplein wordt verwijderd. Deze staat nu te veel op de rijbaan en in een bocht. De werkzaamheden aan de Grootschoterweg duren naar verwachting ongeveer vier maanden en vinden gefaseerd plaats. Voor bewoners en bezoekers blijft de weg zoveel mogelijk toegankelijk. Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via twee omleidingsroutes.

Archieffoto van de werken aan de Grootschoterweg. Nu is het gedeelte vanaf de komgrens vanuit Budel tot aan de kerk aan de beurt.