Limburgs kampioenschap Veldlopen

Zondag 12 januari namen meer dan vijftig atleten van Sporting Atletiek Club Neerpelt (SACN) deel aan de Limburgse Kampioenschappen Veldlopen in Tessenderlo. Het werd een succesvolle dag voor SACN.

Miserie, miserie, miserie! De eerste twee uur was er regen en motregen. Maar het werd toch een mooie dag met  vier Limburgse kampioenen en twee klassementsbekers bij de Jeugd (benjamins jongens en pupillen jongens). SACN was bijna op alle podia aanwezig. Twee keer was het podium volledig SACN gekleurd.  Dat gebeurde bij de master dames W65 en masters heren M70. Op een kampioenschap zijn niet alleen podiumplaatsen belangrijk, maar ook de top 10 plaatsen. Omdat je hierin kunt aflezen dat SACN ook in de breedte goed bezig is van piepjong tot een beetje ouder! Suzy Tyskens werd Limburgs kampioen. Er waren ook Limburgse titels voor Lieve Palmans, Frieda Hendrikx en Jan Sleurs. Nienke stessens (en haar zusje bij de kangoeroes ook) behaalde zilver. Mia Palmans, Marina Pinxten, Leon Ceelen, Willem Kerstjens en Witse Vandeweyer behaalden ook een tweede plaats. Jelte Put en Julie Swinnen behaalden ook een zilveren medaille. Indy Lagarde, Rita fonteyn, Ilianthe Didden, Stan Bax gingen naar huis met een bronzen medaille. Daarnaast waren er 38 top-tien plaatsen. Daar kan SACN tevreden mee zijn.