Nieuwjaarsborrel stad Hamont-Achel 

HAMONT-ACHEL – Op zondag 12 januari waren alle inwoners van Hamont-Achel om samen met het stadsbestuur te klinken op het nieuwe jaar. Deze keer ging de borrel door aan de parochiezaal van Hamont-Lo. Om alle inwoners de kans te geven om een drankje te nuttigen waren er gratis busdiensten ingelegd. Burgemeester Rik Rijcken en het schepencollege stonden paraat om iedereen een hand te schudden en de nieuwjaarswensen over te brengen. Tijdens zijn speech haalde burgemeester Rik Rijcken enkele plannen aan die in 2020 geïmplementeerd zullen worden in de stad. Zo is er de renovatie van de fietspaden op de Dijk en de Haag, de aanleg van fietsstraten in de schoolomgevingen en een nieuw fietspad in de Salvatorstraat en ’t Lo tot aan de Kettingbrug. Ook zullen er op bepaalde plaatsen camera’s geïnstalleerd worden om de veiligheid te bevorderen. Er wordt een Stad App geïntroduceerd, waarmee de inwoners van Hamont-Achel gemakkelijker toegang krijgen tot gemeentelijke informatie. Ook gaf Rijcken meer duiding over de plannen voor ‘Het Huis van de Burger’. Hij haalde het belang aan van het centraliseren van de gemeentelijke diensten en gaf aan dat er ook een plek binnen Het Huis van de Burger zou zijn voor verenigingen, een cafetaria, het wijkkantoor van de lokale politie en mogelijks zelfs een nieuw dienstencentrum. Na zijn speech mochten ook nog enkele schoolkinderen hun wensen voor het nieuwe jaar delen met de aanwezigen. Onder het genot van een drankje en een lekker worstenbroodje of een soepje werd er nog gezellig nageborreld.