Pasar bezocht de vliegbasis in Kleine-Brogel

HAMONT-ACHEL – Dat de militaire vliegbasis 10 W Tac goed in de markt ligt om eens te bezoeken bewees het aantal inschrijvingen vorig jaar voor deze trip. Dit was dan ook het tweede gezelschap van 50 deelnemers welke geïnteresseerd aan de briefing begon. In de vroegere cinemazaal schetste de gids in een ludiek en eigenzinnig vakjargon de opleiding tot gevechtspiloot. Hij liet ons ook kennismaken met de structuur van de basis en de positie ervan binnen de Navo. Dan bleek ons landje uiteindelijk toch niet zo’n onbelangrijke en nog minder een onbeduidende partner te zijn binnen deze alliantie. Tijdens de rondrit over de basis kregen we nog uitleg over de F16 en konden we hem van aan de startbaan zien opstijgen. ‘Bij het eerste vliegtuig je duimen in je oren stoppen’ was de boodschap van de gids: ‘want anders hoeft het niet meer bij de volgende’, gaf hij nog mee. Voor wie ook eens met Pasar op stap wil of aan eender welke activiteit wenst deel te nemen kan onze website raadplegen. www.pasar.be/hamont-achel