Thes Sport B – KFC Hamont 99 : 3 – 0

HAMONT – THES uit Tessenderlo speelt in de hoogste amateurklasse en draait daar mee in de top. THES B daarentegen speelt in tweede provinciale en staat nogal onderaan in de rangschikking. Als je dan KFC Hamont 99 bent en in de middenmoot staat, is dit een haalbare kaart, denk je dan. De meegereisde supporters hebben in ieder geval hoop op een goede afloop, zelfs al wordt er op kunstgras gespeeld en is het B-terrein een ongezellig tochtgat zonder tribune. Dat is geen inspirerende omgeving.

Verslag Koen Tijskens

De wedstrijd start vrij evenwichtig, met enkele halve kansjes voor de bezoekers. De grootste kans halfweg de eerste periode is ook voor KFC: Tim Strijbosch onderschept een terugspeelbal maar stuit op keeper Mondelaers. Het wordt geen 0-1, maar integendeel 1-0: Wouter Dreesen lobt zijn eigen rebound over goalie Emmers in doel. Enkele minuten later is er een combinatie tussen Tim Strijbosch en Stijn Nullens, die diep in de grote rechthoek strandt. Een matig gerichte volley van Joren Vrijsen is het laatste wapenfeit van de eerste helft. Daarin zijn er verschillende spelers die onder hun niveau acteren; KFC legt onvoldoende op de mat.

Trainer Vandael behoudt echter het vertrouwen in de Hamonter elf en ziet rond de 50e minuut twee dotten van kansen sneuvelen. Zowel Stijn Nullens (poging van dichtbij) als Tim Strijbosch (hakje) kunnen keeper Mondelaers niet verschalken. Iets voorbij het uur verdubbelt THES B de voorsprong: een diepe bal wordt slecht onderschept en spits Davy Van Gestel laat Marnick Emmers geen kans: 2-0. Na weer enkele schuchtere pogingen van KFC komt het zelf weer goed weg: een slechte terugkopbal wordt onderschept, maar ditmaal mist Davy Van Gestel. Aan de overzijde mikt Tim Strijbosch een vrije trap op de bovenkant van de lat, helaas dus geen aansluitingstreffer. En weerom integendeel: het wordt 3-0 als Wouter Dreesen van dichtbij de bal tegen de netten ramt. Marnick Emmers behoudt Hamont nog voor een grotere afstraffing door Jan Hulshagen tot twee maal toe het scoren te ontzeggen. Voor het eerst dit seizoen scoort Hamont niet en wordt het door een niet-nalatend THES B puntloos naar Noord-Limburg gestuurd. Volgende week wacht de thuismatch tegen Gruitrode, een ploeg uit de subtop. Hopelijk wordt dat een match die een beter gevoel oplevert voor de Hamonter supporters.