Geen goed begin van 2020 voor Ledûb dames 1 

BUDEL – Deze week stond de eerste thuiswedstrijd van 2020 tegen Merkala Zaanstad DS1 op het programma. Na twee weken rust in verband met de feestdagen was het tijd voor de tweede helft van de competitie. Helaas was onze midden Laura niet fit genoeg om mee te doen aan de wedstrijd, verder waren we compleet en hadden we wat versterking van dames 2. Ons doel was om vooral verdedigend beter te zijn dan Zaanstad. Ook hadden we Estie van Gaal. Zij was mini van de week en liet ons voor de aanvang van de wedstrijd zien hoe het moest!

Door Nikki Wouters

In de eerste set moesten we meteen dealen met een 5-0 achterstand doordat er wat onnodige fouten werden gemaakt. Gelukkig wisten we dit naar een 5-5 terug te brengen door een goede service-serie. Toch bleven we gedurende de set te veel onnodige fouten maken. Merkala Zaanstad DS 1 had hier geen last van en trok met mooi spel deze eerste set naar zich toe met 25-18.

De tweede set wilden we de fouten eruit halen en alle ballen van de grond gaan rapen. Helaas lukte dit niet, de verdediging liep niet zoals afgesproken en er vielen onnodig veel ballen op de grond. Dit resulteerde in een 25-13 winst voor Merkala Zaanstad DS 1.  

Voordat de derde set begon werd gezegd dat we meer energie moesten geven en dat we de afspraken en de makkelijke dingen goed moesten uitvoeren. Onze jonkies van dames 2, Eva en Lynn, werden van stal gehaald en mochten starten in de basis van set 3. We begonnen deze set goed en wisten een voorsprong te behalen. De foutjes werden minder en de drive voor het verdedigen werd groter. Hierdoor wonnen we deze set met 25-21.

Voor de vierde set was het duidelijk: energie erin houden en gaan voor die 5-setter. Tot de 20 wisten we gelijk op te gaan maar daarna gaven we het helaas uit handen. Deze set verloren we met 25-21. Dit zorgt voor een 3-1 verlies van deze wedstrijd tegen Merkala Zaanstad DS 1. Volgende week spelen we om 17 uur tegen Vollingo dames 1 in eigen huis. We gaan deze week weer hard trainen zodat we volgende week een goed niveau kunnen neerzetten! 

Foto Jos Meusen