Het Prado in Madrid 200 jaar

HAMONT – Op 23 januari om 14.00 uur begint in DienstenCentrum De Kring een lezing kunstgeschiedenis over Het Prado. De lezing wordt gegeven door Marie-Paule Smets.

Het Prado, voluit het Museo Nacional del Prado, wordt beschouwd als een van de belangrijkste kunstmusea ter wereld. Het museum is gevestigd in Madrid en bevat een indrukwekkende collectie Spaanse schilderijen. Ook buitenlandse scholen zijn-goed vertegenwoordigd.

De bouw van het Prado startte al in 1785, toen koning Karel III van Spanje de architect Juan de Villanueva opdracht gaf een natuurwetenschappelijk museum te bouwen. Onder Ferdinand VII werden de werkzaamheden hervat en op 19 november 1819 opende het beroemde museum uiteindelijk de deuren voor het eerst voor het publiek. 

Het Prado Museum is een van de drie musea van de “Gouden Kunstdriehoek” in Madrid. Het Prado wordt gezien als het meest belangrijke kunstmuseum van Spanje. Het huist klassiekers zoals het tragische El Tres De Mayo En Madrid van Goya en het bijzondere werk Las Meninas van Velazquez. De toegang is € 6 per activiteit (inclusief koffie/thee). Met een cultuurpas heeft u gratis toegang. De Kring ligt aan de Bosstraat 7 te Hamont.