Driekoningenfeest Samana Boseind Neerpelt

PELT – Naar jaarlijkse gewoonte wordt bij Samana Boseind het nieuwe jaar voor alle leden feestelijk ingezet met een Driekoningenfeest. 86 mensen hebben zich ingeschreven voor dit feest op zaterdag 11 januari 2020. De grote zaal van “De Kentings” wordt in de voormiddag door de kernleden klaar gezet en met vele handen is dit licht werk.  Telkens weer verrassend zijn de creatieve tafelversieringen.  In de namiddag worden de mensen hartelijk verwelkomd.  Spijtig genoeg zijn een tiental personen wegens ziekte niet aanwezig kunnen zijn. Om 15 uur kan dan het feest beginnen met een welkomstwoordje, een bezinningstekstje en een sympathieke, ludieke animatie van “Leonardo”, een goochelaar. Tijdens twee momenten van een half uur onderbroken door een tasje koffie, weet hij het publiek te verrassen met zijn acts en regelmatig is het lachen geblazen omdat hij er telkens een humoristische draai aan kan geven. Iedereen is erg lovend en tevreden over dit optreden.  En dan is er een warme schotel gevolgd met een gebakje met koffie als feestmaaltijd.  En tegen 18 uur is er ter afsluiting een eucharistieviering in de kerk voorgegaan door pastoor Innocent en opgeluisterd door het grote kinderkoor van de Piccolo’s. Pastoor Innocent, pas terug van zijn geboorteland Burkino Faso, brengt ons ook de groeten en wensen over van zijn ouders, broers en zusters, en van de bisschop. Heel innemend hoe hij de aanwezigen aanspreekt en we citeren hierbij zijn boodschap speciaal voor de oude mensen: “De oude mensen mogen in 2020 niet ….vallen”.  Inderdaad, een belangrijke boodschap, die we ter harte zullen nemen.  Een bedankje aan allen die van dit Driekoningenfeest een onvergetelijke dag hebben gemaakt.