Film Cleopatra in Het Perron

HEEZE – Op zondag 26 januari is in de Rabozaal van Het Perron in Heeze de film Cleopatra te zien. De klassieker uit 1963 maakte Elizabeth Taylor in een klap wereldberoemd. Cleopatra is als film zeer indrukwekkend, vooral visueel, met groots opgezette massascènes en spektakel. Kosten noch moeite werden gespaard en de filmstudio ging er bijna aan failliet.

Alexandrië en Rome worden zo groots mogelijk neergezet, ondersteund door duizenden figuranten. De entree van Cleopatra in Rome is een klassieke scene in de filmgeschiedenis die zelden meer is geëvenaard. De politiek van de late Romeinse Republiek, het leven van de Egyptische koningin Cleopatra, de oorlogen en de strijd om de macht krijgen veel aandacht in deze op historische feiten gebaseerde film, gemaakt in het Hollywood dat intussen niet meer in zo’n vorm bestaat. De liefde tussen Cleopatra en de Romeinse veldheer Marcus Antonius (Richard Burton) krijgt uiteraard veel aandacht. De film gebruikte teksten van klassieke Romeinse schrijvers als bron en schreef daar omheen het romantische deel van de film.

Gezien de duur van de film (3 uur en 12 min.) is het mogelijk een lunch te gebruiken in het restaurant van ’t Perron. Hiervoor moet tevoren een kaartje worden gekocht, dit kan t/m 23 januari aan de bar van ’t Perron. Meer info staat op www.tperron.nl of bel 0031 40 2264252. De film begint om 11 uur. Het Perron ligt aan de Schoolstraat 48 te Heeze.