Vakantiebeurs overweldigend succes

HAMONT – Afgelopen zondag kon je over de koppen lopen tijdens de vakantiebeurs van Pasar in De Posthoorn in Hamont. Om 11.15 uur waren er al duizend bezoekers gemeld. Tijdens de rest van de dag was het nauwelijks mogelijk om het aantal gasten te turven.

Tekst en foto’s Evert Meijs

VVV Hamont-Achel heeft opnieuw een plek bij de entree van de beurs. Als gast hebben ze de molenaars van de Napoleonsmolen uitgenodigd om een stand te maken bij de ingang. Het is het begin van een reeks van 120 standhouders. “Er zijn ruim dertig standhouders die op de wachtlijst zijn komen staan”, zo meldt Mathieu Schuurmans van de VVV. 

Er is een grote diversiteit aan stands in de twee grote hallen van de Posthoorn. Of je monumenten wilt gaan bekijken in Budel, het begijnhof van Diest of een leuke hanger van energetix wilt, op de beurs word je op je wenken bediend. ‘Doe mee aan onze tombola en maak kans op deze tafelbarbecue’, staat te lezen tegen de muur. Enkele campers worden druk bezocht, net als de informatietafel over vakanties naar Prüm. Maar wil je liever naar Cuba? Of naar de Vulkaneifel? Er liggen folders te over. Maar ook wandelschoenen kun je kopen en zelfs een tafel staat vol met heerlijke pralines. Uit alle windstreken komen reisorganisaties, B&B-houders, en allerlei mensen uit de vakantiewereld weten de weg weer te vinden naar Hamont. Bij de laatste stand kun je heerlijke hesp proeven en liggen kaasblokjes klaar om geproefd te worden. Met een overvol cafetaria tussen de twee zalen, kan de organisatie trots zijn op dit overweldigend succes.