Bomen voor Maarheeze

MAARHEEZE – Staatsbosbeheer start in januari met de aanplant van bijna 7500 bomen in de bosgebieden van Maarheeze. Voordat de plant van start gaat wordt er op ongeveer de helft van het perceel maaisel en aanvullende mineralen uitgestrooid, ten behoeve van bodemverbetering. De aanplant gebeurt in samenwerking met Land Life Company; een natuurherstel organisatie die wereldwijd aan herbebossing werkt. Ook worden 50 laanbomen geplant om de lanen in natuurgebied De Pan te herstellen. De werkzaamheden zullen enkele weken duren en zullen naar verwachting voor 1 maart zijn afgerond. Bosbrand
In juli 2018 was er een bosbrand in het bosgebied Klaterspeel aan de Sterkselseweg. ‘Het verbrande gedeelte wordt nu beplant met allerlei soorten loofbomen zoals haagbeuk, lijsterbes, hulst en eiken. Sommige van deze soorten dragen bessen en zijn daarom aantrekkelijk voor allerlei vogels en zijn bovendien minder vatbaar voor brand dan sparren en dennen” aldus boswachter Erik Schram van Staatsbosbeheer. 

Foto Erik Schram Staatsbosbeheer