Excelsior Hamont wint derby

Onder een eerste voorjaarszonnetje werd – onder ruime belangstelling – de stadsderby gespeeld tussen Exc Hamont en KFC Hamont 99. Exc Hamont heeft de punten nodig om te proberen de degradatie te vermijden. KFC heeft de punten nodig in de strijd voor de plaatsen voor de eindronde. 

HAMONT – Onder een eerste voorjaarszonnetje werd – onder ruime belangstelling – de stadsderby gespeeld tussen Exc Hamont en KFC Hamont 99. Exc Hamont heeft de punten nodig om te proberen de degradatie te vermijden. KFC heeft de punten nodig in de strijd voor de plaatsen voor de eindronde. 

Bij KFC kwamen Harald Pinxten en Jasper Reyskens terug uit schorsing. Hiervoor verdwenen Jeroen Goossens (geschorst) en Edwin Vaas (gekwetst) uit de ploeg.  De wedstrijd startte met een gretige thuisploeg. En ze kwamen ook vroeg op voorsprong. Een terecht toegekende strafschop werd door Marnix Duisters mooi omgezet. Verder kenmerkte de eerste helft zich door slecht voetbal en veel onderbrekingen. De wedstrijd werd telkens traag hervat, maar de scheidsrechter stond dit toe. We zagen in de eerste helft slechts één kans, maar de voorzet van Ferren Peeters werd door Jo Slenders slecht op zijn hoofd genomen (gehinderd door de zon ?). 

Meteen na de koffie, viel de bal voor de voeten van Rob Gielen en deze maakte met een schitterende volley de 2-0. Geert Gielen zag op zeven minuten twee gele kaarten en zo groeide de hoop voor KFC. Het werd nog erger voor de thuisploeg toen Ben Kees met een zware blessure uitviel.  En toen Stijn Nullens scoorde hoopte KFC op minstens één punt. De poging van Joren Vrijsen strandde echter op de deklat. 

Als we de kansen vergelijken, mag KFC wel aanspraak maken op een puntje, maar de thuisploeg speelde met meer inzet, meer grinta en kon zo zijn overwinning verantwoorden. 

KFC staat na deze wedstrijd op twee punten van de vijfde plaats, een plaats die mogelijks recht geeft op deelname aan de eindronde. Dit kan dus nog. Maar, dan zal er beter moeten gevoetbald worden dan in deze derby. Maar een derby is altijd iets speciaals. Volgende zaterdag komen de buren uit Reppel op bezoek. Hopelijk kunnen de KFC-jongens dan revanche nemen voor de nederlaag in de heenronde. 

Verslag Jacky Vlassaks 

Onder een eerste voorjaarszonnetje werd – onder ruime belangstelling – de stadsderby gespeeld tussen Exc Hamont en KFC Hamont 99. Exc Hamont heeft de punten nodig om te proberen de degradatie te vermijden. KFC heeft de punten nodig in de strijd voor de plaatsen voor de eindronde. 

Bij KFC kwamen Harald Pinxten en Jasper Reyskens terug uit schorsing. Hiervoor verdwenen Jeroen Goossens (geschorst) en Edwin Vaas (gekwetst) uit de ploeg.  De wedstrijd startte met een gretige thuisploeg. En ze kwamen ook vroeg op voorsprong. Een terecht toegekende strafschop werd door Marnix Duisters mooi omgezet. Verder kenmerkte de eerste helft zich door slecht voetbal en veel onderbrekingen. De wedstrijd werd telkens traag hervat, maar de scheidsrechter stond dit toe. We zagen in de eerste helft slechts één kans, maar de voorzet van Ferren Peeters werd door Jo Slenders slecht op zijn hoofd genomen (gehinderd door de zon ?). 

Verslag : Jacky Vlassaks