K. Achel VV verloor van Bregel

ACHEL – Een uitstekend bespeelbare grasmat, een prachtige accommodatie, een schuchter lentezonnetje op de tribune en 2 ploegen die weliswaar geen hoogstaande wedstrijd afleverden maar met veel inzet  volop streden voor de punten. De aanwezigen zagen bijgevolg een evenwichtige, spannende en hard bevochten maar sportieve wedstrijd, ondanks de 9 gele (en 1 rode) kaart(en). Een laat doelpunt van de thuisploeg gooide echter nog roet in het eten, zodat groen-wit  alsnog zonder punten huiswaarts moest…

In een evenwichtige eerste helft waren kansen nauwelijks te bespeuren. Voor groen-wit was het vooral opletten bij de gevaarlijke hoekschoppen en vrije trappen van de thuisploeg, dat over behoorlijk wat gestalte beschikte, maar doelman Brecko was alert. Rond het half uur nam Achel VV het heft in handen. met schoten van o.a. Florin Theuwis en Ivo Moerenhout. Florin kopte nog een voorzet van Jonas Van Der Wiel op doel en Giovanni Dors had nog een laag schot in petto maar beide pogingen werden door Bregeldoelman Crescente uit de benedenhoek geduwd. Eén keer kwam groen-wit goed weg toen Bregelaanvaller Bouazil voor open doel een voorzet over de lat mikte.

Na de pauze kwam de thuisploeg het beste uit de kleedkamer. Zonder echte kansen te creëren,  versierde het enkele vrije trappen op de rand van het strafschopgebied. Bij de eerste twee had doelman Brecko een uitstekende reactie in huis, maar bij de derde vrije trap was het wel raak. Ubachs krulde de bal onhoudbaar voorbij het muurtje (65’ 1-0).  Groen-wit reageerde en amper enkele minuten later mocht Giovanni aanleggen buiten de rechthoek en ditmaal had de Bregeldoelman  geen reactie ( 68’ 1-1).  Alle ingrediënten waren aanwezig om een verdiend puntje mee naar huis te nemen maar een slordig inspelen bij de bezoekers twaalf minuten voor affluiten bracht een snelle counter op gang die aan de 2de paal door de wederoptredende Salamone werd binnengekopt (78’ 2-1). Groen-wit moest de laatste 10 minuten bovendien met 10 spelers verder nadat de ingevallen Toon Van Veldhoven met rood (noodremsituatie) van het veld werd gestuurd. Een ultieme terugkeer zat er helaas niet meer in.

De volgende wedstrijd is op zaterdag 1 februari om 19.30 uur. Dan speelt K. Achel VV tegen WS Schoonbeek-Beverst.