Winterstop voor Schrijversmuseum Arie van der Lugt 

LUYKSGESTEL – Het kleinste schrijversmuseum van Nederland in Luyksgestel, gevestigd in de originele schrijvershut van Arie van der Lugt bij het bakkerijmuseum en molen de Grenswachter aan de Kapellerweg 15 in Luyksgestel is tot het voorjaar 2020 gesloten. De tentoongestelde boeken en andere spullen van de grote schrijver zijn opgeslagen, zodat ze goed bruikbaar blijven voor het museum. Ook zal onderhoud aan de hut plaatsvinden. Ondertussen werkt het bestuur van de Stichting Comité Actie van der Lugt, die het Schrijversmuseum beheert, aan nieuwe festiviteiten en ideeën om de hut van Arie onder de aandacht te houden en publiek te trekken. Het Schrijversmuseum heeft ook een plek op Facebook. Op Schrijversmuseum Luyksgestel vindt je foto’s, filmpjes en nieuws over activiteiten. Dus bekijk en like ons museum! Het Schrijversmuseum dankt de sponsors en Vrienden van Arie van der Lugt voor hun onmisbare bijdragen waardoor het museum de kosten voor onderhoud en verzekering en dergelijke kan dekken. Nieuwe Vrienden en sponsors kunnen zich aanmelden via hutarievdlugt@kpnmail.nl. Op dat emailadres kunt u ook nog melden of boeken en ander materiaal van Arie van der Lugt heeft dat het museum kan gebruiken. Souvenirs van Arie van der Lugt zoals een beeldje en een balpen zijn te koop bij het bakkerijmuseum, en het VVV kantoor in Bergeijk.