Herenteam BC Budel stunt!

BUDEL – Afgelopen woensdag 15 januari stonden twee teams klaar om tegen het herenteam te spelen. Door een communicatiefout waren er twee teams uitgenodigd. Er werden snel enkele invallers geregeld, waardoor er toch twee wedstrijden gespeeld konden worden. 

Zo speelden Tom, Tim en Bram Hendriks met Johan Gillis tegen de aanstaande kampioen Vlodrop 2. Dat Vlodrop wel veel sterker was getuige de einduitslag: 0-8. Barry Kennis, Michel Desar, Wil van Meijl en Martin Wullems traden aan tegen Dynamo. Barry en Michel kregen al meteen een flinke partij voor hun neus: in 3 sets werd er knap gewonnen van de 2 beste heren van Dynamo. (22-20, 15-21 en 21-19) Wil en Martin moesten in het begin nog even aan elkaar wennen, maar wonnen eveneens, zelfs in twee sets: 21-19 en 21-10. Hierna volgden de 3de en 4de herendubbel. Barry en Wil moesten het loodje leggen in twee sets: 9-21 en 15-21. Michel en Martin streden voor wat ze waard waren. Helaas ging Dynamo na 3 sets ook hier met de overwinning aan de haal: 21-17, 15-21 en 18-21. Hierna werden de enkels gespeeld. Barry speelde een zeer goede partij, maar kwam op het laatste net te kort: 21-14, 9-21 en 19-21. Ook Michel speelde, zoals zo vaak, een 3-setter. Maar ook hij kon het punt niet binnenhalen: 13-21, 21-15 en 16-21. Wil kon in de eerste set nog redelijk mee (19-21), maar moest zijn meerdere erkennen in de tweede set: 14-21. Debutant Martin begon met een vlotte eerste set: 21-11 winst. In de tweede set verslapte hij wat, waardoor hij die set net met 20-22 verloor. Na enkele tips van zijn medespelers ging het weer als in de eerste set en won hij de derde set met 21-11. Daardoor eindigde deze wedstrijd van het “invalteam” met 3-5.

Door dus twee wedstrijden tegelijk te spelen stuntte het herenteam. Helaas werden ze wel allebei verloren. Maar de bitterballen smaakten naderhand er niet slechter op!

Lijkt badmintonnen voor u ook een leuke sport: kom op de woensdagavond eens kijken in De Zuiderpoort. En kijk ook eens op www.bcbudel.nl voor nadere info.