JM 12 : De buren van Lommel op bezoek in het Dommelhof

PELT – Voor de handbalwedstrijd van Sporting Pelt JM 12 tegen HV Lommel was het Dommelhof weer aardig vol gelopen. Zowel spelers als supporters hadden hard uitgekeken naar de eerste competitiewedstrijd van het jaar. In de eerste tornooien van 2020 hadden de jongens weer mooie dingen laten zien en getoond dat goed trainen loont, voor iedereen maar vandaag zeker ook voor Tobie. Hij maakte immers vandaag zijn (geslaagd) competitiedebuut.

Met de nodige dosis enthousiasme en de wil om te winnen liep Sporting in het eerste kwartier al snel uit. Teamwork was bij momenten nodig om enkele sterke spelers van Lommel af te stoppen. Aan het andere doel was dan weer slim passenspel nodig om die goals gemaakt te krijgen. Dát en enkele kangoeroesprongen om kogels af te vuren boven de handen van die grote Lommelse verdediging. De puntenkloof werd na 15 minuten uitgediept tot 4, eindstand 7-3. Het tweede kwartier kwam de tegenstander iets sterker voor de dag. De aandacht leek wat te verslappen en de eerder geslaagde combinaties kwamen er niet meer helemaal uit. Ondanks de mindere periode stond uiteindelijk toch nog de 8-5 stand op het bord. De laatste 15 minuten sputterde de motor volledig. Waren het de positiewissels die voor sommigen de uitdaging te veel waren vandaag? Was het het gemis van een van de sterkhouders Thiebe? Of werd er al aan de cake na de wedstrijd gedacht? Hoe dan ook, de wedstrijd ging gelijk op. De schoonheidsprijs was in het derde kwartier niet voor Sporting weggelegd. Maar de J12 zou de J12 niet zijn als ze zich er niet zouden doorsleuren op karakter en inzet.

Kampioenenploegen spelen ook niet elke week de perfecte match. Gelukkig was het derde kwartier – weliswaar nipter – voor Sporting met een 6-5.

Met de voetjes op de grond, de werkpunten – nog eens duidelijk aangehaald door trainer Stefan – indachtig en met een lekker stukje cake in de buik (dank je wel, ouders!) weer richting de volgende training! Proficiat mannen, goed gedaan !