Ledûb dames 2 presteert ondermaats 

BUDEL – Afgelopen zaterdag speelde Ledûb Volleybal dames 2 haar tweede thuiswedstrijd op rij. De vorige werd nipt gewonnen. Gezien de stand op de ranglijst, was ook nu een overwinning zeer welkom. Tegenstander van de dag was Spivo uit Spijkenisse. 

Door Sara van Knippenberg

De eerste set begonnen de dames direct met overtuiging. De punten werden relatief makkelijk gemaakt. Er werd met druk geserveerd, waardoor Spivo niet in haar spel kon komen. Halverwege de set had Ledûb een comfortabele voorsprong. Echter was het Spivo dat bleef vechten voor ieder punt en steeds dichterbij kwam. De voorsprong werd weggewerkt. Door een aantal persoonlijke fouten aan de kant van Ledûb, ging de winst deze set met 24-26 naar Spivo. 

In de tweede set bleek Ledûb het verlies van set één nog niet te boven te zijn. Er zat weinig overtuiging in het spel. Aan Budelse zijde vielen de ballen simpel op de grond. Daar waar de tegenstander juist meer ging verdedigen. Ledûb maakte het Spivo te makkelijk. De servicedruk zakte weg en aanvallend kwamen ze niet tot scoren. Deze set ging dan ook met ruime cijfers naar Spivo (16-25). 

In set drie liet Ledûb zich van een andere kant zien. Budel startte deze set met overtuiging. Met een goede service reeks van Hanneke Slenders en Mirthe Engelen werd de voorsprong uitgebouwd. Nu wisten de dames de voorsprong te behouden. In tegenstelling tot set twee, ging deze set overtuigend naar Ledûb (13-25). 

Set drie bood perspectief. De overwinning zat er nog in! Set vier ging lang gelijk op. Keer op keer werd de side-out gescoord. Zowel Spivo als Ledûb wist geen voorsprong op te bouwen. Aan het einde van de set was het Ledûb dat foutjes ging maken. Spivo wist het constante niveau beter vast te houden en won de set met 21-25. 

Een 1-3 verlies voor Ledûb. Helaas wisten de dames maar met vlagen hun eigen niveau te halen deze wedstrijd. Komend weekend gaan we ons weer van onze beste kant laten zien. We spelen om 19.00 uur tegen koploper Peelpush in Meijel.