Opening Sportpark Kadijk

KADIJK – Afgelopen weekend stond alles in het teken van de ingebruikname van sportpark Kadijk. In de nacht van vrijdag op zaterdag werden de laatste zaken in orde gebracht zodat de elf thuiswedstrijden afgewerkt worden. Dit begon dezelfde morgen al met 4 jeugdploegen die zowel het synthetisch als het B terrein konden inwijden. Sportief waren de thuiswedstrijden ook succesvol. De vrouwen openden met een onverwacht gelijkspel tegen Bokrijk. Sommige bezoeksters kregen het hier wel van op de heupen. Sportiever ging het er aan toe bij de B reserve die vlot wonnen van Kaulille. De U17 verloren wel van Lanaken, die onverwacht een extra attentie bij hadden om Kadijk te feliciteren met het complex.

Op zaterdag wonnen ook nog de A reserve in Lille, maar moesten de U21 forfait geven door de jaarlijkse sneeuwklassen. Op zondag verloren de U15 in Helson. Een grote reden was hier een rode kaart in de eerste minuut voor de doelman die de bal beroerde net buiten de rechthoek. Het hoogtepunt werd de derby van Kadijk SK tegen Sparta Lille. De wedstrijd, die voor de gelegenheid gratis kon bijgewoond worden, trok ruim 800 toeschouwers. Kadijk won met 3-1. De Kadijkse goals werden gemaakt door Nico Hoes (2x) en Martijn Nijs. (bron kadijksk.be)

Foto Albert Loos