Samen even creatief uit de zorg

EINDHOVEN – Steunpunt Mantelzorg Verlicht organiseert maandelijks ‘Samen even uit de zorg’ als een laagdrempelige vorm van respijtzorg. De opzet is dat mantelzorgers drie keer per maand even uit de zorg kunnen stappen. Degene die mantelzorg ontvangt en er eventjes uit wil komen, is ook van harte welkom.

Vanaf 2020 vindt de creatieve activiteit plaats bij Wijkcentrum de Mortel aan het Savoiepad 14 in Eindhoven. Met de auto bereikbaar via de Auvergnelaan. De eerstvolgende  bijeenkomst hier is op dinsdag 11 februari van 14.00 tot 16.00 uur voor zowel mantelzorgers als voor degene aan wie zij zorg geven. 

De creatieve activiteit kan variëren van het maken van fraaie crêpe bloemen tot het maken van een fraai collier tot het versieren van een simpele doos met een mooie stofje! Het blijft een verrassing welke creativiteit die middag vorm gaat krijgen. 

Even los van de zorg
Mantelzorgers die langdurig zorgen voor een ander vinden het vaak moeilijk om ook goed voor zichzelf te zorgen. Toch is het van groot belang dat ze af en toe in een ontspannen sfeer even op adem kunnen komen. Dit zorgt ervoor dat ze de zorg beter vol kunnen houden zonder zelf op te branden. Mantelzorgers zijn vrij om hun eigen invulling te geven aan deze middagen. Er is voldoende begeleiding aanwezig.

Samen er even uit op drie locaties
Naast deze bijeenkomst op de tweede dinsdag van de maand zijn er ook op twee andere locaties bijeenkomsten. In groendomein Wasven wordt er op de eerste donderdag van de maand gewandeld door het gebied met deskundige vrijwilligers met het thema ‘natuur’. De bijeenkomst met ‘verzorging en ontspanning’ door de SUMMA studenten vindt plaats in Lokaal+ van het Summa College op de derde dinsdag van de maand. 

Meer informatie en de precieze data in 2020 zijn te vinden in de flyer Samen even uit de zorg die u kunt aanvragen bij Steunpunt Mantelzorg Verlicht of bekijken op de site van https://www.mantelzorgverlicht.nl/folders

Aanmelden 
Voor meer informatie en aanmelden kunnen mantelzorgers of zorgvragers contact opnemen met Steunpunt Mantelzorg Verlicht Eindhoven op telefoonnummer 088 0031 288 of info@mantelzorgverlicht.nl 

Bent u op zoek naar vrijwilligerswerk en  hebt u belangstelling, neem dan ook contact op met Steunpunt Mantelzorg Verlicht.