Samen even uit de zorg door groendomein Wasven

EINDHOVEN – Steunpunt Mantelzorg Verlicht organiseert maandelijks ‘Samen even uit de zorg’ als een laagdrempelige vorm van respijtzorg. De opzet is dat mantelzorgers alleen of samen met degene die zij zorg geven, drie keer per maand even uit de zorg komen. Een van die drie keer is een wandeling door een groen gebied in Eindhoven. Bij het mooie groendomein Wasven, Celebeslaan 30!

Op donderdag 6 februari 2020 van 10.00 tot 12.00 uur zijn mantelzorgers en zorgontvangers van harte welkom. We beginnen met een kopje koffie of thee. Voor de wandeling wordt verteld over het gebied, de geschiedenis, de moestuin, de vogels maar het blijft iedere keer een verrassing wat het thema is van de wandeling!
Daarna nemen vrijwilligers van het Wasven ons mee naar buiten voor een gezellige wandeling als groep of in kleine groepjes. Het weer kan natuurlijk niet altijd correct voorspeld worden dus neem op de dag zelf de juiste voorbereidingen voor een wandeling buiten.

Mantelzorgers die langdurig zorgen voor een ander vinden het vaak moeilijk om ook tijd  voor zichzelf te nemen. Toch is het van belang dat ze af en toe in een ontspannen sfeer op adem kunnen komen. Dit zorgt ervoor dat ze de zorg beter vol kunnen houden zonder zelf op te branden. Op deze bijeenkomsten staat het mantelzorgers vrij om hun zorgvrager mee te nemen zodat ze vooraf niets hoeven te regelen. Ook kunnen ze besluiten om deels aanwezig te zijn op de bijeenkomsten, want er is voldoende begeleiding aanwezig.

De data in 2020 van Samen even uit de zorg zijn te vinden in de flyer die u kunt aanvragen bij Steunpunt Mantelzorg Verlicht of op de site van www.mantelzorgverlicht.nl Voor meer informatie en aanmelden kunnen mantelzorgers of zorgvragers contact opnemen met Steunpunt Mantelzorg Verlicht Eindhoven op telefoonnummer 088 0031 288 of info@mantelzorgverlicht.nl  

Bent u op zoek naar vrijwilligerswerk en hebt u belangstelling, neem dan ook contact op met Steunpunt Mantelzorg Verlicht. 

Steunpunt Mantelzorg Verlicht Eindhoven organiseert activiteiten ter ondersteuning van mantelzorgers. Voor meer informatie neemt u contact op met Steunpunt Mantelzorg Verlicht. Als u behoefte heeft aan ondersteuning, kunt u een afspraak maken of langskomen tijdens het inloopspreekuur. De spreekuren zijn –behalve op feestdagen en in schoolvakanties– iedere maandag van 13.00 tot 15.00 uur en iedere vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur bij GGD Brabant-Zuidoost, Clausplein 10 in Eindhoven.