37e Preensenpronkzitting van de Teutepeuters

HAMONT-ACHEL – Op zaterdag 25 januari organiseerde  SCV De Teutepeuters hun jaarlijkse prinsenpronkzitting in zaal De Posthoorn. De Posthoorn was ook dit jaar weer goed gevuld. De Teutepeuters hadden weer een gevarieerd programma in elkaar gestoken. De avond begon met het uitreiken van de ‘orde van Verdienste’. Die eer ging dit jaar naar André van den Wildenberg. André is zelf jarenlang Teutepeuter geweest en hij is voorzitter van de commissie die verantwoordelijk is voor de Teutekrant die elk jaar in alle brievenbussen van Hamont valt. Tevens verzorgt André al jarenlang de machtsoverdracht in het stadhuis. Na dit officiële gedeelte stonden op het programma: tonprater Jorlan Manders, stand-up comedian Erwin Damen, party band Swoop en zang van DJ Bompa & de mens. Tussen al deze optredens door werd ook nog de Vorst van de Teutepeuters gehuldigd. Dit omdat Vorst Noël zijn 2 X 11 jaar jubileum vierde. Door deze prestatie krijgt hij ook de eretitel van ‘Rustende Zwaluw’. Omstreeks 22.30 uur werd er afscheid genomen van Prins Davy II. Nadat Prins Davy II was opgenomen in de prinsenraad was het de hoogste tijd om de 57ste stadsprins voor te stellen. De nieuwe prins werd in een kerktoren door de zaal naar het podium gebracht, begeleid door de oud-prinsen. Eenmaal op het podium aangekomen mochten Vorst Noël en burgemeester Rik Rijcken de prins bekend maken. En dat is voor dit jaar Prins Kris I en hij regeert in de orde van de Jachthoorn. Prins Kris is in het echte leven Kris Jannis, hij is 41 jaar oud en is getrouwd met Kathleen Weltens. Ze hebben samen 3 kinderen: Yenthe (14 jaar), Yarne (12 jaar) en Maite (9 jaar). Kris is een zelfstandige plaatser van veranda’s . Als hobby jaagt hij en hij is ook een hevige supporter van KRC Genk. Na de zitting was er nog een carnavalsbal met Dj Bér Total. En zo werd de geweldige avond passend afgesloten.