Opnieuw pupillenscheidsrechters geslaagd bij sv Budel

BUDEL – Op woensdag 15 en 22 januari 2020 stond de cursus ‘Pupillenscheidsrechter’ op het programma voor de tweedejaars O15-spelers van sv Budel. Onder de deskundige leiding van onze eigen cursusleider Gijs Stevens werd op de eerste avond de theorie doorgenomen en moest op de tweede avond iedere speler dat wat hij geleerd had ook in de praktijk laten zien. Tevens moest een voldoende gehaald worden voor de spelregeltoets. Alle zeven O15-spelers zijn geslaagd voor het diploma ‘Pupillenscheidsrechter’. Zij zullen de komende tijd geregeld O11- en O12-wedstrijden fluiten. Met deze cursus wil sv Budel een win-winsituatie creëren voor alle betrokken, maar zeker voor de O15-spelers zelf. Jongens, van harte gefeliciteerd met jullie scheidsrechters diploma!

Door de spelers zelf te laten ervaren hoe het is om scheidsrechter te zijn, hopen we dat ze in de toekomst zelf een meer begripvolle benadering naar de scheidsrechter in hun eigen wedstrijd zullen hebben. Daarnaast bevordert het de persoonlijke ontwikkeling van de speler, zeer zeker in deze leeftijdscategorie. Het bevordert verder de betrokkenheid naar de club zelf, omdat ze vrijwilligerswerk verrichten. Tot slot is het een ontlasting voor onze leiders bij de O11, O12 en MO13. Zij kunnen zich door het aanstellen van een pupillenscheidsrechter richten op het begeleiden van hun team en hoeven geen eigen wedstrijden te fluiten. We zijn blij met onze huidige- en nieuwe jeugdscheidsrechters en hopen deze cursus nog lang te blijven geven aan onze jeugdspelers!