Het Liller Heem

ST-HUIBRECHTS-LILLE – Zopas is Het Liller Heem, het driemaandelijks tijdschrift van de Heemkundige Kring van Sint-Huibrechts-Lille verschenen. Het is het eerste nummer van de 38e jaargang. Naast de nieuwjaarsbrief brengt de Heemkundige Kring enkele aanvullingen over wereldoorlog II. Sint-Huibrechts-Lille heeft nu ook zijn wereldkampioen: co-piloot Nelis Geurts maakte met 19 studenten industrieel ingenieur deel uit van het Agoria Solar Team dat de zelfgebouwde zonnewagen als eerste over de streep kreeg in het Australische Adelaide na een tocht van 3000 km. Naast de internationale pers heeft ook Het Liller Heem aandacht voor dit wapenfeit. Okra vierde haar 60-jarig bestaan. In het Liller Heem is er vooral aandacht hun huidige visie op het leven van de gepensioneerden in een vereniging. Ook een artikel over ‘Een Lilse teut in Barneveld’, een afstammeling van de Kerkhofsfamilie. Een korte zoektocht naar douanier Verjans leert ons dat een behoorlijk percentage oud-strijders tijdens wereldoorlog I douaniers waren. De traditionele rubrieken ronden dit nummer af.