Liga-ploeg Sporting Pelt gaat in Atomix winnen: 24-33

PELT – De eerste match van het seizoen was tegen Atomix, de eerste na de lange winterstop, opnieuw tegen Atomix.

Zo werd om 14.45 hr, de start gefloten  in sporthal De Dijk in Wespelaar.  Hier dus ook géén hars, wat altijd aanpassen is, zeker na zo’n lange periode van inactiviteit. En dan hadden we het nog niet over de bus afwezigen :  Seppe, Kamiel, Dries & Tom gekwetst, Lode, Jeff, Benjamin, Simon &  Michiel studies/examens. Dan maar links en rechts wat versterking gezocht en gevonden : merci Luca, Victor, Louis, Kevin (Quevin) & Cédric. De match dan, de beginfase was voor Atomix, ze kwamen op een 2-0 en dan eindelijk een eerste Peltse goal via Kenzo, 2-1, dan na 5’ een tactische wissel in verdediging en zo werd actieradius van de Haachtse spelverdeler Leandro door Robbe beperkt, geen platte 6-0 meer, en kon de pivot (good old Erik Smeijers) moeilijker gevonden worden.  Zo liep Sporting dan rustig uit van 4-6 na 10’,  6-12 na 20’ en rusten met 9-19.  De Sporting trein liep prima, de verdediging stond er, in aanval werd er soms wat gemorst (oa 3x empty goal misser) , en met achterin ook nog ons betrouwbare sluitstuk  Nick.  

Kwestie van dit nu de tweede helft vol te houden!   In het begin werd eenzelfde spel getoond,  Pelt liep uit tot 11-27 na 10 ‘,  toen stokte de trein echter een beetje, kwam Atomix iets meer in het spel. Ondertussen noteerden we wel nog een streep van Thomas “Mikkel” Lehaen, na een slim nummertje met Robbe (onder tijdspel). Voor de toekomstige tegenstanders : we proberen het later nog eens.  Echter toen begon de Brabantse trein dus wat te lopen, Sporting bakte er even minder van, Atomix met een reeksje en zo naar 18-28. Sporting scoorde zowaar even 13’ niet toen, maar …  het kwam weer op gang, Quevin pakte zijn goaltje ondertussen ook mee, Door zette de laatste puntjes op het bord en zo  werd het 24-33. Jammer dat Louis op het einde nog ongelukkig viel en zijn voet omsloeg, beterschap ! En chapeau voor de (sportief) bijna-gepensioneerden Erik, Jelle en Gerrit! Een goede overwinning, die met een bang hartje werd afgewacht. Proficiat mannen ! Merci aan de invallers die hun steentje bijdroegen!