Sem Stevens wint geslaagd sv Budel FIFA20 toernooi

BUDEL – Op zaterdag 18 januari was het eindelijk zover: het 1e FIFA-toernooi bij sv Budel was een feit. In totaal namen 48 spelers van O11 t/m O19 het tegen elkaar op. De kantine van sv Budel was omgetoverd tot een gamehal waar tien Playstations en tien 32” schermen klaar stonden om de wedstrijdjes van 2 x 4 minuten te spelen. Uiteindelijk won Sem Stevens de 1e prijs en nam uit handen van de organisatoren de beker en oorkonde in ontvangst. Ook de nummers 2 en 3 kregen een beker en een oorkonde overhandigd.

In de eerste ronde waren alle spelers bij leeftijdgenoten ingedeeld in poules (12 poules van 4 spelers in totaal) en moesten de spelers elk dus 3 poulewedstrijden spelen. Na elke wedstrijd moest de uitslag worden doorgegeven aan de organisatoren van het evenement, WePlay E-Sports, waarna alles keurig werd bijgehouden op een groot scherm. Het was fantastisch om te zien hoe behendig iedere speler zijn “voetbalteam” liet voetballen en alle trucs kon laten zien die hij in huis had. Rond twaalf uur waren alle poulewedstrijden gespeeld en konden alle spelers even uitrusten en genieten van een broodje kroket of frikandel. 

Daarna volgde de knock-out rondes, waarbij de beste 32 spelers zich voor hadden geplaatst. Nu was het een echt knock-out gevecht waar dus zomaar een O19 speler tegen een O11 speler kon uitkomen. Ook konden spelers die al uitgeschakeld waren toch nog oefenpotjes blijven spelen op de Playstations die vrij waren. Zo rond de klok van 2 uur waren de laatste vier bekend en speelden Niek Adams en Floris Kessels de troostfinale en speelden Jens op den Buijsch en Sem Stevens de grote finale. 

De vraag of we dit evenement volgend seizoen weer moesten organiseren werd met een volmondig ‘ja’ beantwoord en onder luid gejuich bevestigd. We kunnen terugkijken op een fantastisch evenement dat dus zeker voor herhaling vatbaar is, wellicht ook een keertje voor de ouders van de spelers die zelf graag een potje FIFA willen spelen.