Ledûb Dames 1 wonnen bij VCN D2

BUDEL – De derde wedstrijd van 2020 stond op het programma. VCN D2, een ploeg die het dit jaar met een derde plek op de ranglijst meer dan prima doet. Na de kerst waren zij, net als wij, niet geheel volgens plan gestart dus beiden gebrand om punten te gaan pakken. Van tevoren al verzekerd van een koude douche (de geiser in Capelle aan de IJssel moest worden vervangen) begonnen wij aan ons strijdplan. Omdat Laura er helaas niet bij kon zijn trok Sanne een blauw shirtje aan en versterkte onze aanvalslinie. 

Door Sara Voskuilen

De eerste set begonnen we vol goede moed maar te veel persoonlijke, vaak onnodige fouten. De zaal was groots en hoog alleen al snel bleek dat het volleybalveld er hierdoor niet groter op werd. Resultaat: veel services en aanvallen uit. De blokkering stond nog niet helemaal lekker en ook sommige tikballetjes werden niet verdedigd. Wel een vechtset, met veel lange rally’s waarvan er dan wél weer veel goed werden afgesloten. In een spannende eindfase trokken wij net aan het kortste eind, 25-23 en nog geen punt op zak.

In set 2 was de intentie er om kleine dingen goed te gaan doen, meer de rally aan te gaan (omdat die dan wel weer regelmatig goed eindigde in die eerste set). Het lukte niet om die foutjes eruit te halen en in deze set had VCN ook nog eens wat goede service series ertussen zitten waardoor ze halverwege de set uitliepen. Die achterstand bleek niet meer in te halen. 25-18

Set 3 werd begonnen met een kleine wijziging in de opstelling. Namelijk Lina naar de passer loper positie voor wat meer souplesse in de passlijn en oma saar naar de diagonaal voor de blokkering. Vanaf het begin van set 3 zat er meer orde in het tot dan toe wat chaotische spel van set 1 en 2. Er leek meer vertrouwen te zijn en het lukte om de servicedruk wat op te schroeven. Of het nu het ‘alles of niets’ principe was of dat het een technisch/tactisch kantelpunt in de wedstrijd was, het werkte! Eigenlijk waren set 3 en 4 vergelijkbaar. Met name door netter spel en minder fouten (de lange, volleybaltechnisch niet volgens het boekje maar wel vaak zeer spannende rally’s bleven aanwezig), trokken wij deze 2 sets (en daarmee 2 verdiende en zeer noodzakelijke punten) naar ons toe.

De 5e set, die de week ervoor naar de ‘verkeerde kant’ ging. Het begin van deze set was niet best, eigenlijk keken we tot 14-11 tegen een achterstand aan door opnieuw wat zenuwachtige, onnodige foutjes. Op 14-11 leek de ‘alles of niets’ knop weer aan te gaan. Door goed verdedigend werk en sterk serverend werk van Sigrid, ging de score van 14-11 naar 14-15 en maakte Sigrid het koelbloedig af met een ace. Hoppa! De eerste winst van 2020 was een feit! Niet de mooiste wedstrijd, wel een spannende waarin we hebben laten zien dat we ‘het tij kunnen keren’ en nadien complimentjes van de scheidsrechter over de manier waarop we dat deden. Dus ‘in the end’ toch trots! Aanstaande zaterdag spelen we tegen Olympia in Budel. Weer een wedstrijd met als doel zoveel mogelijk punten in Budel houden! Wij doen ons best, en jullie zijn er toch zeker ook bij? 🙂