Valkenhof ontvangt eerste koppelbed van stichting Roparun 

VALKENSWAARD – Het hospice van Valkenhof uit Valkenswaard neemt op vrijdag 14 februari als eerste organisatie in de regio een zogeheten koppelbed in ontvangst van Stichting Roparun. Valkenhof ontvangt het bed uit handen van het lokale Roparunteam 065. Dit team heeft uit naam van Stichting Roparun tal van acties georganiseerd om geld in te zamelen voor de aanschaf van deze bedden. Een koppelbed is een in hoogte verstelbaar bed met een speciaal koppelmatras dat je kunt vastmaken aan het bed van de cliënt. Zo ontstaat er een tweepersoonsbed waardoor mensen in de laatste levensfase nog bij elkaar kunnen slapen. Stichting Roparun heeft in Nederland al ruim 700 van deze bedden toegekend, met een totale waarde van zo’n € 2 miljoen. Hiervan zijn 27 bedden bestemd voor zorgorganisaties in de regio Zuidoost-Brabant, waarvan het hospice van Valkenhof de eerste is. Andere organisaties die één of meerdere bedden ontvangen zijn de Bijna Thuis Huizen in de regio, Joris Zorg, MMC, Oktober, Savant, St. Annaklooster, St. Annaziekenhuis en Archipel. Valkenhof nodigt  u van harte uit aanwezig te zijn tijdens de overhandiging van het koppelbed. Dit gaat door tussen 16 en 17 uur in Zorgcentrum Kempenhof, Antwerpsebaan 3 in Valkenswaard.