Reflexzone therapie voor mensen met NAH en mantelzorgers

EINDHOVEN – Maandag 10 februari organiseert Café Brein de ontmoetings- en informatieavond voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). 

Het onderwerp is: ‘reflexzonetherapie ‘. Waar: SWZ Activiteiten Centrum, Palladiostraat 27, 5624AB in Eindhoven. Datum en tijd: 10 februari 2020 van 19.30 tot 21.30 uur. Toegang vanaf 19.00 uur. Wie: Mensen met NAH, hun familie, mantelzorgers en andere betrokkenen. Aanmelden is niet nodig. Doel: Het doel van deze avond is dat mensen ervaren dat deze vorm van therapie van toegevoegde waarde kan zijn in het omgaan met stress, vermoeidheid en de gevolgen van een hersenletsel. 

Gasten van deze avond zijn Dorien Huijgen (o.a. oud-medewerkster van Café Brein) met een aantal collega’s van de vakgroep “reflexzonetherapie Zuidoost Brabant”. Als zelfstandige in haar eigen praktijk en wijkverpleegkundige heeft Dorien de afgelopen jaren ruime kennis en ervaring opgedaan op het gebied van het geven van reflexzonetherapie. Zij komt ons samen met een 5 tot 10- tal collega-therapeuten kennis laten maken met deze vorm van therapie. Zij gaat ons eerst wat hierover vertellen en daarna kan wie dat wil ervaren wat reflexzonetherapie kan doen door zelf een korte behandeling te ondergaan.

Wat is reflexzonetherapie? Reflexzonetherapie is een aanvullende therapie, die gericht is op de totale mens en werkt op lichaam en geest. Uitgangspunt hierbij is dat o.a. op handen, voeten en oren reflexzones liggen die corresponderen met alle orgaansystemen en klieren in het lichaam. Deze reflexzones worden met duim en vingers bewerkt, wat zorgt voor een betere doorbloeding van het corresponderende lichaamsdeel. Het zelfherstellend vermogen van de cliënt wordt op deze manier aangesproken en gestimuleerd. Reflexzonetherapie is een veilige en natuurlijke behandelwijze. Iedereen kan reflexzonetherapie ontvangen. De therapie kan worden ingezet voor zowel acute klachten als chronische klachten. Reflexzonetherapie is een aanvulling op onder andere fysiotherapie en behandelingen in het reguliere medische circuit. Zien wij u maandagavond 10 februari 2020 in Palladiostraat 27 in Eindhoven?