Afhalen tegoed huisvuilzakken 2020

HAMONT – Vanaf maandag 10 februari kan je je tegoed aan huisvuilzakken 2020 afhalen. Dit kan bij verschillende lokale handelaars en aan het recyclagepark. Wie dat wenst, kan ook terecht bij het gemeenschapshuis en in het stadhuis. Geboorterollen en rollen om medische redenen zijn overigens uitsluitend op deze locaties verkrijgbaar. Opgelet, het afhalen van huisvuilzakken kan enkel op vertoon van je identiteitskaart.  

Ieder gezin dat bij aanvang van 2020 gedomicilieerd was in Hamont-Achel ontvangt in de loop van het jaar een aanslagbiljet voor de inzameling en verwerking van afval. Met deze belasting rekent Limburg.net je haar basisdienstverlening en het quotum huisvuilzakken aan. De berekening van dit quotum gebeurt op basis van je gezinstoestand.   Vanaf dit jaar introduceert Limburg.net een nieuwe huisvuilzak. Deze nieuwe zak heeft een grijze kleur en een wavetop-sluiting. De inhoud van de zakken blijft hetzelfde, maar ze worden anders gesloten. Heb jij nog een rol bordeaux zakken met oude sluiting liggen? Deze mag je blijven vullen en buiten zetten voor de ophaling. Gebruik wel eerst de bordeaux zakken op alvorens je aan de grijze begint.  Meer weten? Neem een kijkje op www.hamont-achel.be/huisvuilzakken