sv Budel start 2020 zonder nederlaag!

BUDEL – sv Budel heeft in de topper tegen Gestel een zeer ruime overwinning geboekt. De tegenstander uit Eindhoven, die drie seizoenen geleden nog actief was in de Hoofdklasse, werd door een voortreffelijk spelend sv Budel compleet te kijk gezet op hun eigen veld. Voor rust was sv Budel, waarbij de 16-jarige Wouter Spee voor het eerst in de basis begon, wel de bovenliggende partij. Het scorend vermogen het team van Walter van Ommeren opnieuw op te breken, maar na rust wist sv Budel de bij elkaar gevoetbalde kansen wel af te ronden en werd er overtuigend gewonnen met 0-4. Vooral de laatste treffer van de ingevallen Cody van Rooij was van een ongekende schoonheid.

sv Budel begon zeker niet slecht aan de wedstrijd, ondanks dat de gemiddelde leeftijd door centrale verdediger Wouter Spee behoorlijk omlaag getrokken werd. Samen met Roy Claassen werd er een ijzersterk blok gezet centraal achterin. De topper tussen sv Budel en Gestel bleef spannend. Enkele kansen voor rust werden niet afgemaakt en zo stond het dus nog 0-0 bij rust. Na rust kwam de motor van sv Budel echt op gang. Jordy van Zon nam zijn team bij de hand en werd binnen het strafschopgebied neergelegd na een solo. Roel van Geldorp wist deze kans om te zetten in een treffer en schoot sv Budel zo op de verdiende voorsprong. Drie minuten later was het opnieuw raak. Nu was het Jordy van Zon zelf die wist te scoren op aangeven van Rik Bogers. Gestel was na deze treffer definitief verslagen en Rik Bogers wist de 0-3 te scoren na een foutje van de Gestelse doelman. De mooiste goal werd tot het laatst bewaard. De ingevallen Cody van Rooij wist met een fraai afstandschot in de kruising de eindstand te bepalen op 4-0.

sv Budel staat hierdoor wat steviger in de top van de ranglijst, maar de verschillen zijn niet helemaal helder door enkele afgelastingen. Volgende week speelt sv Budel tegen laagvlieger DBS. Op het eigen sportpark mag deze tegenstander zeker niet onderschat worden. De wedstrijd start zoals gebruikelijk om 14.30 uur.