Miniboerenbruiloft

BUDEL – Het was er gezellig druk rondom het Schepenhuis op zaterdagmiddag 1 februari. Er hing een gezonde spanning in de lucht. Want zou hij wel komen? En hij was deze keer niet Sinterklaas in koets of op witte schimmel, maar hij was boer Gijs. En ja hij kwam. Achter op een speciale bank op de Fordtractor bij Joey zat hij daar met een joekel van een bruidsboeket. Boven op de trappen van het Schepenhuis stond zijn Boerin Roos al te wachten op haar boer. En op zijn vraag of ze met hem wilde trouwen volgde een luid en duidelijk Ja met een applaus van alle aanwezigen. Een bonte stoet zette zich in beweging richting de Wielerbaan waar het jonge miniboerenpaar in de onecht werden verbonden. Het was er gezellig druk en natuurlijk mochten op de receptie Jeugdprins Kes, Jeugdprinses Mara met hun Raad van twaalf en Prins Bart den Urste oet Buul niet ontbreken. Zij waren niet de enige prinselijke hoogheden die aansloten. Ook de Pintewippers met hun Prins Roy I, Prinses Nancy, Jeugdprins Sep, Jeugdprinses Lisa en Jeugdvorst Luuk waren van de partij om het boerenbruiloftsfeest mee te vieren. Scouting Frère Jacques en de Wielerbaan mogen terugkijken op een geweldig leuk feestje deze zaterdag. 

Foto Monique Duisters

Natuurlijk wordt er gezongen als prins Bart I oet Buul binnen is. Foto Monique Duisters