Rood-Wit’67/Plus won bij St. Joost

BUDEL-DORPLEIN – Rood-Wit’67/Plus heeft goede zaken gedaan door ruim te winnen van Sint Joost. Het werd een dikverdiende overwinning. In de 4e minuut had het al 0-1 kunnen staan. Na een fraai opgezette aanval schoot Maarten Derks goed in maar de keeper kon de bal uit de hoek tikken. In de 25e minuut kreeg Jordi v. Leeuwen een kans maar hij werd goed geblokt door een St. Joost-verdediger. In de 28e minuut schoot Robin van Vuurden van afstand op goal maar de keeper haalde ook dit schot uit zijn goal. De Roodwitters maakten het spel en St. Joost kon alleen maar op de counter spelen zonder gevaarlijk te worden. St. Joost probeerde Rood-Wit’67/Plus uit het spel te halen door veel overtredingen te maken waarbij ze de hulp kregen van de scheidsrechter die te weinig optrad. In de 30e minuut werd Tim Ras uit de wedstrijd geschopt en er kwam geen kaart aan te pas. Uit de vrije trap die hierop volgde schoot Maarten Derks in het zijnet. In de 35e minuut was het wel raak toen Nick Lucassen op het middenveld een vrije trap mocht nemen die door de keeper verkeerd werd beoordeeld. Maarten Derks kon vrij intikken 0-1. Net voor rust scoorde Tom Roost de 0-2 na goed voorbereidend werk van Robin van Vuurden. De 2e helft liet hetzelfde spelbeeld zien. Rood-Wit’67/Plus bleef de betere ploeg en St Joost bleef veel overtredingen maken. In het laatste kwartier kregen de Roodwitters nog een aantal mogelijkheden. Uiteindelijk werd het 10 minuten voor tijd nog 0–3 door Geert Compen. Hij kon een goed genomen vrije trap van Maarten Derks intikken. Ook een compliment aan de achterhoede van Rood-Wit’67/Plus die in de hele wedstrijd geen kans heeft weggegeven. Zondag staat de belangrijke wedstrijd Rood-Wit’67/Plus 1 tegen Heythuysen 1 op het programma. Aanvang 14.30 uur. Winnen de Roodwitters dan wordt de 2e plaats in de rangschikking overgenomen van Heythuysen. De wedstrijdbal is geschonken door Pierre Clement (supporter).