Weer een jubileum bij de Hema Volksloop

WEERT – Zondag 2 februari vond de 479e volksloop plaats. Deze wedstrijd vindt elke eerste zondag van de maand plaats sinds april 1980. De volksloop is een mooie trimloop voor iedereen die wil bewegen. Ook zondag waren er weer veel lopers aanwezig. 

Ondanks de regen stonden er meer dan 150 lopers aan de start. Rond 10 uur vertrok eerst de jeugd tot 12 jaar voor hun 1.3 of 2.5 kilometer. Daarna de anderen, deze lopen 1, 2, 3, 4 of 5 ronden van 3.5 kilometer. Deze keer waren er ook weer veel nieuwe lopers aan de start. Maar er zijn ook heel veel trimmers die al tientallen keren meegedaan hebben. Voor 16 deelnemers lag een medaille klaar, omdat ze 10 keer hebben gedaan. En voor Henriette van de Wijngaart was het zelfs de 100e deelname. Hiervoor kreeg zij een herinnering aangeboden. Een prima prestatie, want dat betekent toch meer dan 8 jaar meedoen in aantallen. Het parcours was best wel zwaar deze keer door de fikse regen van afgelopen week. Daardoor was het lastig om snelle tijden te lopen. Echter dat mocht de pret niet drukken. Alle lopers gingen naar huis met een kortingsbon van de Hema. Daarom hebben ze toch allemaal genoten van een fijne loopmorgen aan de Ijzeren Man in Weert. Ook wonnen 15 deelnemers een kadobon van Hema, Posno-Sport, Leefstudio of Gotcha. Deze loop telde ook mee voor de serie van 8 lopen of meer in 2020. Lopers die acht keer deelnemen in 2020 maken kans op een Kona ATB, beschikbaar gesteld door Erkens Techniek uit Weert. Afsluitend werd er voor gezorgd dat bij Bier en Spijzenlokaal Dennenoord de uitslagen snel op uitslagen. nl werden gezet. Zodat elke loper kan zien welke prestatie hij geleverd heeft. De volgende loop is op zondag 1 maart 2020.