Tien Regiofinales voor turnlust

Op zaterdag 25 en zondag 26 januari vonden de tweede voorwedstrijden plaats voor de turnsters in niveau N3 en de 3e divisie. Afgelopen week werd bekend gemaakt dat maar liefst 10 turnsters zich geplaatst hebben voor de regiofinale op zaterdag 15 februari in Tilburg. 

De jongste turnsters, in de categorie Instap N3, won Merle Mennen tijdens de eerste voorwedstrijd het goud. Ook de tweede voorwedstrijd bleek zij de beste en eindigde ze wederom op de eerste plaats. Lana Jansen werd 3e en kreeg het brons omgehangen. Jik van der Kruijs begon haar wedstrijd wat onzeker op balk, maar turnde de rest van haar oefeningen zo goed dat ze 10e werd. Alle drie de meiden mogen meedoen met de regiofinale! Merle mag ook met alle toestelfinales meedoen en Lana bij de toestellen sprong, balk en vloer. 

Pupil 1 N3 Esmée Kuijper turnde een foutloze wedstrijd in dit sterke deelnemersveld en behaalde het hogst punt op balk, wat haar een toestelfinale oplevert. Allround werd ze 9e wat goed is voor een plaats in de regiofinale. 

Bij de junioren 3e divisie turnde Lara van Bakel op zaterdag, en Elise Theunissen op zondag, een goede wedstrijd met weining fouten. Laura eindigde, met een val van balk, net naast het podium op de 4e plaats maar haalde wel het hoogste punt op vloer waar zij mag meedoen met de toestelfinale, evenals op brug. Elise werd in haar wedstrijd 5e en plaatste zich voor de toestelfinales op brug en balk. Allebei de turnsters zijn door naar de regiofinale. 

Ook de senioren 3e divisie kwamen verdeeld over zaterdag en zondag in actie. Op zaterdag turnde Ailish Meijers een stabiele wedstrijd die haar een mooie 10e plek opleverde. Het was spanend of zij zich hiermee zou plaatsen voor de regiofinale, maar gelukkig was haar prestatie goed genoeg! Ook Nienke Duisters, die deze voorwedstrijd op de 9e plek eindigde, mag hieraan meedoen. Daarnaast zien we haar terug in de toestelfinale op vloer. Irene Vonken begon haar wedstrijd sterk, maar door een paar vallen werd ze uiteindelijk 13e wat niet genoeg was voor plaatsing voor de regiofinale.

Tot slot kwamen Linda Broers, Dewi Corstjens en Aniek van Geldorp in actie. Linda turnde een foutloze wedstrijd en eindigde op de 5e plaats en plaatste ze zich voor een toestelfinale op balk. Ook Dewi liet mooie oefeningen zien. Met haar mooie brug- en vloeroefening plaatste ze zich een toestelfinale en allround werd ze 8e waarmee ze zich net als Linda plaatste voor de regiofinale.  Aniek liet op alle toestellen goede oefeningen zien met hier en daar een klein foutje. De moeilijkheidswaarde van haar oefeningen is nog aan de lage kant omdat ze pas voor het eerste jaar in de 3e divisie uitkomt. Mede daardoor eindigde ze op de 20e plek maar mag ze evengoed heel tevreden zijn met de vooruitgang die ze dit seizoen al geboekt heeft.