Terug naar school: 7 maart 2020 100 jaar Mater Dei

OVERPELT – Het Ursulinenklooster en later Mater Dei vormen al jaar en dag een herkenningspunt in het centrum van Overpelt. De school blaast in 2020 honderd kaarsjes uit. Wat in 1920 begon als een naaischool voor meisjes groeide uit tot een moderne school, waar warmte centraal staat, waar ruimte is voor diversiteit en iedereen zichzelf mag zijn. Het schooljaar 2019-2020 zal, in het licht van de reorganisatie van WICO, ook het laatste schooljaar zijn voor de 100-jarige. Reden genoeg dus om het honderdjarig bestaan te vieren met een groot feest! Wij starten op 7 maart 2020 met een feest voor al onze oud-leerlingen. Iedere oud-leerling komt gewoon even terug naar school, naar een klaslokaal waar mooie herinneringen aan vriendschap en studeren kunnen worden opgehaald. Doorlopend is er een programma met optredens van (oud)-leerlingen en kunnen er hapjes en drankjes gekocht worden.
Een unieke tentoonstelling zal dat weekend zorgen voor een prachtig beeldverhaal van 100 jaar onderwijs. In de eerste decennia heeft de school een enorme bijdrage geleverd aan de emancipatie van jonge meisjes en, op basis van deze ervaringen, ook steeds ruimte gegeven aan diversiteit van onderwijsvormen, studierichtingen en uiteraard ook van mensen. We interviewden oud-leerlingen over hun ervaringen als leerling op Mater Dei en verwerkten deze prachtige verhalen in deze tentoonstelling.

Inschrijven kan via deze link https://tinyurl.com/materdei-inschrijven

Meer info over het programma vind je ook op facebook. Zoek op ’100 jaar mater dei’