Alweer een vijfsetter voor Ledûb dames 1

BUDEL – Deze week stond de thuiswedstrijd van Ledûb Volleybal Dames 1 tegen VC Olympia D1 op het programma. Door een paar blessures in het team waren we deze week helaas niet compleet op de trainingen. Bij de wedstrijd moesten we daarom ook weer een beroep doen op een aantal spelers van Dames 2. We waren gebrand om de punten in Budel te behouden. 

Door Lina Berndsen

We gingen voortvarend van start in de eerste set. Opdrachten werden goed uitgevoerd en alles liep gesmeerd aan de Budelse zijde. De ballen werden goed afgemaakt en de servicedruk was hoog. Hierdoor won Ledûb deze set met 15-25. In de tweede set zetten we deze goede lijn door. Wel hadden we al snel in de gaten dat we moesten blijven werken en dat het niet zomaar vanzelf zou gaan. De hele tweede set ging de strijd gelijk op en werd er een mooie spannende pot volleybal gespeeld. Uiteindelijk trok Olympia aan het langste eind met een setstand van 27-25. Aangeslagen van de uitslag van de tweede set begon Ledûb aan set 3. Over deze set kunnen we kort over zijn…helaas was dit niet onze set. We stonden al snel achter met een stand van 3-13. Aan de zijde van Ledûb werden er veel slordige fouten gemaakt en misten we de gretigheid uit set 1 en 2. Het werd 12-25 voor Olympia. In set 4 was het dus noodzakelijk om orde op zaken te stellen en iedereen weer op scherp te zetten. Lynn Rademakers werd op de midden-positie ingezet en Sara Voskuilen en Lina Berndsen wisselden van positie diagonaal naar passer-loper. Dit bracht de benodigde drive terug in het spel van Budel waardoor we snel uitliepen naar een stand van 17-7. Door een goede service aan de zijde van Olympia werd de pass van Ledûb onder druk gezet. Hierdoor werd het toch nog spannend, maar wist Ledûb de setwinst toch naar zich toe te trekken. Dus alweer een vijfde set voor Ledûb. Aangezien we de laatste weken gewend zijn om een vijfde set te spelen, wisten we deze laatste set het hoofd koel te houden en de set in ons voordeel te beslissen met 15-12. Hiermee bleven 3 van de 5 punten in Budel. Ledûb wint de wedstrijd tegen Olympia met 3-2. Volgende week staat de wedstrijd tegen VC Velden op het programma. We gaan weer lekker trainen deze week om ervoor te zorgen dat we volgende week ook weer puntjes mee naar Budel kunnen nemen.