OLAT winterwandeltocht op zondag 16 februari 

BUDEL – Op 16 februari houdt wandelsportvereniging OLAT weer een winterwandeltocht. Deze start aan de rand van Budel, op de grens met Limburg en België. De deelnemers lopen bijna de gehele route in de natuur, in een gebied rijk aan bossen, heide, vennen en stuifzand. Daarnaast genieten ze van gezellige wagenrusten, sfeervolle caférusten bij het Peerkesbosch en de Daatjeshoeve én treffen we een aantal bijzondere monumenten. 

021 Krimpweg

De langste afstanden lopen tot het Hugterbroek, de Hugterheide en het Sterksels Kanaal. De kortere afstanden genieten vooral van de fraaie Weerterheide met zijn naaldbossen, droge heidevelden en stuifzanden. Er wordt gelopen over de Weerter- en Buulderbergen, door het Weerterbos met een variatie aan bostypen, vennen, moerassige gebieden en een groot gebied met open graslanden. Kortom er wordt volop de sfeer van de OLAT-wandelingen geproefd: een variatie van landerijen, waterlopen, heide en bosgebieden.  De startlocatie is bij café-zaal De Wielerbaan aan de Maarheezerweg 9-11  te Budel. Alle afstanden mogen vanaf 08.00 uur starten. De ervaren wandelaars kunnen wandelen op de 40, 30 of 20 km. Voor degenen die minder willen wandelen en voor families met kinderen kan men tot uiterlijk 12.30 uur ook starten op de 15 of 10 km. Men moet om 17.00 uur weer terug zijn op de startlocatie. Onderweg heeft OLAT enkele wagen- en caférustposten ingericht. Er hangen pijlen en men krijgt een routebeschrijving mee, waardoor de routes eenvoudig zijn te wandelen. Kinderen t/m 12 jaar onder begeleiding genieten 50% korting op het inschrijfgeld. Uitgebreide informatie vindt u op www.olat.nl/winterserie waar vooraf ook de route middels GPS tracks zijn te verkrijgen. Verdere inlichtingen zijn te verkrijgen via e-mail: dagtochten@olat.nl.