Prima teamprestatie van Ledûb D1

BUDEL – Afgelopen zaterdag stond de volleybalwedstrijd tussen de teams van VC Velden dames 1 en Ledûb dames 1 op het programma.  Met enige fantasie zou je het een derby kunnen noemen. Een derby duidt meestal op strijd en rivaliteit. Van strijd was er zeker sprake! Het werd een sportieve en vermakelijke wedstrijd tussen twee teams die in het middenveld van het klassement in de eerste divisie B bivakkeren. Het middenveld is bijzonder breed en schurkt tegen de top, maar ook tegen de staart van het klassement aan.

Door Jan Heijkers

Ledûb heeft 2 of 3 wedstrijden meer gespeeld dan de andere ploegen. Dat wil zeggen dat de ingenomen derde plek een vertekend beeld oplevert en dat je je als team daarvan bewust moet zijn.  Daar waren de meiden uit Budel in de prachtige sportaccommodatie van Velden, zich zeker bewust van!  Vanaf punt één werd er met volle overgave gespeeld. Dat was terug te zien in een enorme servicedruk. Na een kwartiertje stond er een 2-14 op het scorebord. De set ging uiteindelijk met een overdonderende 8-25 naar Ledûb.  Het zijn standen die je op dit niveau niet vaak tegenkomt.  Dat het een uitzondering was, bleek in set twee.  De dames van Velden krabbelden overeind en in een lang gelijkopgaande set trokken ze die uiteindelijk met 25-20 verdiend naar zich toe.  Er werd tactisch slimmer ingespeeld op het spel van Ledûb en met de enkele ‘onverwacht’‘goed vallende ballen was het tij gekeerd.  Vanaf dat moment ontspon zich een gelijkopgaande strijd tot het einde van de wedstrijd.
 Ledûb won set 3 en 4 beide met 22-25. Dat leverde een 1-3 eindstand op.  Wat opviel (gememoreerd in de kop boven dit stuk) was de prima teamprestatie van het bijna complete Ledûb team!  Met plezier spelend, de opdrachten en afspraken uitvoerend, haalden de meiden verdiend de 4 punten binnen.  Niet alleen deden ze goede zaken op de ranglijst, ook bewezen coach en speelsters op deze wijze vriend en vijand op de tribune te kunnen vermaken.
Het is een goed uitgangspunt om de laatste vijf wedstrijden van het seizoen in te gaan en de goede positie op de ranglijst te rechtvaardigen. Uw verslaggever was een blije toeschouwer!

Foto