Werken Hamonterweg: aanleg laatste stuk gescheiden fietspad 

HAMONT-ACHEL – In de zomer van 2017 startte het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) in samenwerking met Aquafin, de stad Hamont-Achel en de gemeente Pelt (toen nog Neerpelt) met de volledige vernieuwing van de Thomas Watsonlaan, Hamonterweg en Bosstraat. De wegen werden uitgerust met een nieuw wegdek, een gescheiden riolering en veilige fietspaden. Omwille van een juridisch geschil werd toen op de Hamonterweg ter hoogte van de Hoek een klein stuk fietspad niet gerealiseerd. Deze kwestie werd intussen uitgeklaard, wat betekent dat de aannemer kan beginnen met de aanleg van dit ontbrekende stuk gescheiden fietspad.  De werken zijn van start gegaan. De aannemer verwacht dat hij hiervoor anderhalve week nodig heeft, al is hij hierbij ook afhankelijk van het weer. Van zodra de werken van de baan zijn, kunnen fietsers over het volledige traject veilig richting Achel fietsen. Let wel: het betreft enkel het laatste stuk fietspad op Hamont-Achels grondgebied. Het fietspad aan de andere kant van de weg ligt op grondgebied van Pelt.