Lunet zorg weg uit Schepenhuis

BUDEL – Lunet zorg staakt haar activiteiten in het Schepenhuis in Budel. Het dagcafé in het monumentale gebouw is nog geopend tot eind maart. 

Door Roy de Leijer 

Tien jaar lang was het Schepenhuis een werkplek voor cliënten van Lunet zorg. Ze runden er onder meer het dagcafé met terras en het knutselatelier op de eerste verdieping.

De knutselruimte van Lunet zorg – Archieffoto

In een reactie laat Lunet zorg weten dat er onder haar cliënten te weinig vraag is naar deze vorm van dagbesteding. De medewerkers van het dagcafé gaan daarom vanaf 1 april aan de slag bij dagbesteding LuuXX Geldrop en LuuXX Kleine Berg in Eindhoven. LuuXX is een onderdeel van Lunet zorg. De dagbestedingsactiviteiten op de Dr. Ant. Mathijsenstraat in Budel blijven wel bestaan. Een woordvoerder van Lunet zorg geeft aan dat de zorginstelling graag mee wil denken als in het Schepenhuis nieuwe maatschappelijk activiteiten worden opgezet. Een woordvoerder van de gemeente Cranendonck, dat eigenaar is van het gebouw, laat weten dat er oriënterende gesprekken worden gevoerd over een nieuwe invulling van het rijksmonument.