Project Jeugdredactie van start

BUDEL – Onlangs is een begin gemaakt met het project Jeugdredactie. Daarbij gaan kinderen van de hoogste groepen van de basisscholen St.-Andreas en De Wereldwijzer op pad om een verhaal te maken dat gepubliceerd wordt in deze krant. De leerlingen worden bijgestaan door de groepsleerkracht, Cordaad Welzijn, Rick en HAC Weekblad. 

Het artikel kan een interview zijn, een recentie, een verslag of een reportage. Het onderwerp moet een raakvlak hebben met cultuur. Bovendien is het de bedoeling een perfecte foto te maken die bij het artikel hoort. De eerste kick-off was groep 7/8 op basisschool St.-Andreas.  De groep van juf Evi werd ingewijd in het vak van verslaggever en fotograaf. Binnenkort zal in deze krant het eerste resultaat te zien zijn van de vele die komen gaan vóór de zomervakantie. Afgelopen week ging onze verslaggever Evert op bezoek bij De Wereldwijzer.