Schrijf jouw school of vereniging in voor de zwerfvuilactie

HAMONT – Op 20, 21 en 22 maart organiseert Limburg.net haar jaarlijkse zwerfvuilactie. Tijdens dit weekend steken scholen en verenigingen de handen uit de mouwen en maken ze een gebied dat hen wordt toegewezen zwerfvuilvrij. Samen met Limburg.net wil de stad Hamont-Achel deelnemers duidelijk maken dat het nonchalant weggooien van blikjes, papiertjes, flesjes… niet meer van deze tijd is. 

Stad Hamont-Achel zet actief in op de aanpak van de zwerfvuilproblematiek. De medewerkers van de stadswerf maken dagelijks de vuilbakken leeg, halen het zwerfvuil op en ruimen sluikstorten op. Maar ook als inwoner kan je een handje helpen. Door samen met je vereniging of school mee te doen met de zwerfvuilactie, bijvoorbeeld. Per opgeruimde kilometer ontvangt de school of vereniging € 15. 

Scholen en verenigingen uit Hamont-Achel kunnen zich voor de zwerfvuilactie inschrijven via www.hamont-achel.be/zwerfvuilactie2020 of aan de balie van de milieudienst op het stadhuis. Dit kan tot ten laatste 21 februari. Deelnemende partijen kunnen steeds aangeven hoeveel kilometer en in welk gebied ze zwerfvuil willen opruimen. Als stad zorgen we voor opruimmateriaal – zoals grijptangen, fluorescerende hesjes, handschoenen,… Voor het begin van de actie kan je dit materiaal afhalen op het stadhuis. 

Je kan ook zelf of in een kleine groep (max. 4 personen) de strijd tegen zwerfvuil aangaan! Aan de hand van de zogenaamde ‘claimkaart’ kan je namelijk een gebied in Hamont-Achel ‘claimen’ dat je vervolgens afvalvrij houdt. In ruil hiervoor ontvang je LimbU’s. Meer weten? Neem een kijkje op www.hamont-achel.be/claimkaart.