Tuinles: de juiste potgrond  

ACHEL – Op dinsdag 18 februari houdt Tuinhier Achel een lezing over potgrond. De juiste grond is bepalend voor een goede groei van iedere plant. Net zoals mensen, hebben ook planten een voorkeur voor een “lekkere” grondsoort. Sommigen “lusten alles”, andere gaan juist dood als zij in de verkeerde grond geplant worden. De juiste potgrond is dus zeer belangrijk voor een evenwichtige en gezonde groei. Wilt u meer weten over potgrond, bezoek dan deze les die verzorgd wordt door dhr. Bart Vaernewijck. Deze bijeenkomst vindt plaats in het Michielshof te Achel. Belangstellenden zijn welkom vanaf 19.30 uur. De toegang is gratis.

Op de foto Cyclamen coum, die door de serieuze liefhebber gekoesterd wordt in roodstenen bloempotten in een serre. In de wintertuin groeit zij het liefst in een humusrijke, goed water doorlatende grond in de halfschaduw.